Technologie balení - komodity
Použití technických plynů v oblasti potravinářství je jeden z hlavních pilířů zachování kvality a přirozených vlastností potravin. Na první pohled se zdá, že neexistuje souvislost mezi technickými plyny a trvanlivostí potravin, ale jsou to právě tyto plyny a jejich směsi, které zaručují uchování chuti a barvy potravin, jejich aroma a zároveň zabraňují vzniku a rozvoji nežádoucích mikrobiálních zárodků.
Prodloužení trvanlivosti se dosahuje snížením obsahu kyslíku a vytvoření atmosféry ochranné směsi plynů v balení. Ochranná atmosféra zároveň umožňuje uchovat barvu, chuť a tvar potravin.
Pro, pekárenské výrobky, majonézy apod. se používá atmosféra složená ze směsi dusíku a oxidu uhličitého. Pro balení např. kávy a pražených arašídů je používán čistý dusík. Plyny jsou dodávány v tlakových láhvích různé velikosti a v případě vhodného profilu spotřeby plynu lze dlouhodobě pronajmout vyvíječ plynného dusíku, který dokáže ekonomicky vyrobit plyn přímo na místě spotřeby.
Skladování v řízené atmosféře: zaručuje možnost skladovat a dodávat čerstvé produkty po celý rok.
Permanentně antistatická fólie Běžné plastové fólie často generují elektrostatický výboj (ESD). Ten omezuje využitelnost těchto fólií jako obalového materiálu pro mnohé aplikace. více »
Kvalita rozhoduje o úspěchu. Kvalitní stroje jsou zárukou vaši dlouhodobé prosperity. Precizní výroba dílů, pečlivá montáž a důsledná kontrola kvality jsou přítomny při vzniku kteréhokoliv z našich výrobků. více »
Káva, luštěniny a obilniny, Cukr a sůl, Těstoviny, Kusové koření, Mleté koření, Práškové nápoje, Potraviny v prášku, Granulované instantní nápoje, Suché plody a sušené ovoce, Cukrovinky, Cereálie a extrudáty, Tekutiny a pasty...více »
Jak uchovat potraviny čerstvé, když je nespotřebujete najednou?
Kromě odolnějších materiálů se stále více prosazují nové technologie především v oblasti systémů opětovného uzavírání obalů. Na našich balicích strojích vyrábíme různé typy sáčků, které lze rozšířit o sekundární systémy uzavírání. Systémy opětovného uzavírání sáčků. více »
Dávkovače jsou sice doplňkovým, ale nezbytným zařízením k balicím strojům.
Spolehlivě naplní zbožím sáčky, které balicí stroj zavaří nebo uzavře v horní části. více »
Uzavírání pomocí speciální etikety se aplikuje na stojací sáčky s plochým dnem typu C, F a tzv. špalíčkových sáčků typu E a F/E. V některých případech může mít etiketa i funkci pečeti. Na vertikálních balicích strojích je pomocí aplikátoru etiket možné umístit etiketu do libovolného místa sáčků. Provedení etikety je podle jejího umístění na sáček buď jednovrstvé, nebo dvouvrstvé s různou intenzitou přilnutí. více »